~¤~ TRANSPORTUS - Egy Zsupszkulcs Harry Potter Világába! Pottermore, Warner Bros. Studio Tours, HP Park, My Hogwarts ~¤~
Harry Potter

http://images6.fanpop.com/image/photos/32300000/The-Golden-Trio-3-harry-ron-and-hermione-32308193-500-550.png

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. már kapható DVD és Bluray változatokban is. Ha még nincs meg, szerezd be most! Az utolsó Potter film méltán nevezhető a legjobbnak a szériában, s ezt reméljük a díjátadó gálák szezonjában is visszakapjuk majd. Emellett jövőre nyitja meg kapuit a Warner Bros. stúdió túrái, valamint hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Pottermore is. S ha ez nem lenne elég, kedvenc HP sztárjaink tovább fényesednek odafent, s sorra kerülnek újabb és újabb filmjeik a mozikba rajongóik elé. Harry Potter örök - amíg a rajongók is úgy szeretnék!

 
Üdv

Üdv a Transportus.gp-n! Fawkes vagyok, a szerkesztő: minden HP fant szeretettel várok, ugyanis ez az oldal a méltán népszerű J.K.Rowling híres köteteivel és annak film feldolgozásaival, a Harry Potter heptalógiával foglalkozik. Napi frissek, rengeteg modul és érdekesség vár rád, úgyhogy érdemes néha felnézned. Ne feledd: Transportus! - Egy zsupszkulcs Harry Potter világába!

 
Tartalom

Úgy gondolom tartalmas oldalam van, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs már mit bővítenem. Rengeteg modult, gyűjteményt, lexikont és mi egyéb mást találtok itt, és persze az oldalnak egy saját Gallery-je is van, melybe szintén érdemes néha benézni! Arról nem is beszélve, hogy (szinte) naponta olvashattok frisseket, híreket Harry Potter világából. Úgyhogy szerintem érdemes egy kicsit körülnézni a Transportuson!

 
Adatok

Az oldal címe Transportus.gp, aminek témája a Harry Potter sorozat. Ez a 2. komolyabb weblapom, az első a GoToVarázsVilág.gp volt, mely szintén a Harry Potterrel foglalkozott és mely ma a Transportus.gp képgalériájaként funkcionál. Az oldal 2009.04.05-én jött létre, de csak egy hónappal később, 2009.05.05-én tárta ki kapuit. Sokan írják azt, hogy a zárást nem tervezik. Én se tervezem, de én azt mondom, hogy addig lesz nyitva az oldal, amíg van akár csak egy igazi HP fan a világon, akit még érdekelnek a világával kapcsolatos hírek!

 
Facebook


 
NeFeledd Gömb

Harry Potter és a Bölcsek Köve
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2015. október 06.


Harry Potter és a Titkok Kamrája
teljesen illusztrált kiadás Jim Kaytől

2016. október 4.


J.K. Rowling, David Yates
Legendás Állatok és Megfigyelésük

2016. november 18.


J.K. Rowling, David Yates
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2.

2018. november 16.

 

 
Szavazz!
Lehetőleg csak egyszer nyomd meg a gombot, hogy tényleges adatokat kapjak!
Ha lenne egy napod használni az alábbiak közül mit választanál?

Teszlek Süveg
Edevis tükre
Volt-nincs szekrény
láthatatlannátévő köpeny
önoltó
Tűzvillám
Nefeleddgömb
aranycikesz
varázslósakk
Hermione elvarázsolt táskája
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Countdown
 
Extrák


 
Másik oldalaim 
HP FAN

Lépj be Te is a HP fanok közé! Ha szereted a HP történetét és filmjei színészeit, vagy bármit ami a HP-val kapcsolatos, akkor legyél Te is tagja a HP-t szeretők klubjának. Nem kell, hogy legyen oldalad, ha csak látogató vagy, akkor is lépj be!! De ha van oldalad, akkor a regisztráció után tedd ki valamelyik táblát (nem kötelező), hogy mindenki tudja Rólad, hogy Te egy HP FAN vagy! :)) TOVÁBB...

 
My Button and Ikon

           

 
Transportus - a varázsige

Transportus
-
a varázsige

A Harry Potter történetben kétszer hallhatjuk a varázsige elhangzását a Harry Potter és a Főnix Rendje című kötetben. Mindkét alkalommal Albus Dumbledore a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola igazgatója használja ezt az igen bonyolult bűbájt. Először, mikor Harryt és a Weasleyket el kellett juttatni a Főnix Rendjének főhadiszállására, a Grimmauld tér 12-re, másodszor, pedig mikor Dumbledore visszaküldi a Roxfortba a sokkos állapotban levő Harryt a Minisztériumból.

Ez a varázsige az, amivel tárgyakat zsupszkulccsá tehetünk. Zsupszkulcs tárgynak bármilyen tárgy megfelel, de ha ott akarjuk hagyni valahol, érdemes értéktelen kacatot választani, hogy még véletlenül se vigye el egy mugli. Praktikus módja az utazásnak a zsupszkulcs ugyanis nagyon egyszerű a használata. Többen is utazhatnak vele és megszorongatni sem kell a tárgyat, mert szó szerint hozzáragad az ember. Ezzel ellentétben, mikor társashoppanálást végez az ember, szorosan kell fogni a társunkat, mert elveszíthetjük űtközben (lásd: Harry Potter és a Halál Ereklyéi - utalások vannak benne, hogy már majdnem kicsúszott vagy elveszett az egyed - pl. Yaxley ráakaszkodása Harryékre, vagy mikor Dobbyval menekülnek a Malfoy kúriából).

Mikor zsupszkulcsot használunk, ami időzítve van, egy rántással egy utazó légtérbe kerülünk, majd pár másodperc múlva megérkezünk a kiválasztott helyre. A Harry Potter történetben sokszor előfordul ez a tárgy:

  1.    A Harry Potter és a Tűz Serlege című kötet elején Harry, Hermione és a Weasleyk találkoznak a Diggory családdal, akikkel közös zsupszkulccsal  - szakadt bakanccsal - utaznak a Kviddics Világkupa Döntőjére. Harry ekkor hall először a zsupszkulcsról és ekkor utazik vele először - épp ezért a megérkezés nem a legjobban sikerül.
  2.    A fentebb említett kötet végén a Trimágus Tusa utolsó próbáján a cél, hogy eljussanak a labirintus közepére, ahol a bajnokok megtalálják a Trimágus Kupát. Harry Cedrickel jut a célba, aki, miután Harry megmentette, felajánlja Harrynek a győzelmet, cserébe lemond róla. Harry végül ráveszi Cedricet, hogy együtt fogják meg és akkor a Roxfort nyer egyértelműen. Mint kiderül a Kupa egy zsupszkulcs volt, amit az álMordon babrált meg így nem a közönség elé viszi a bajnokokat, hanem egyenesen Féregfark és Voldemort kezei közé egy temetőbe. Cedric életét veszti.
  3.    Ugyanekkor, mikor Harrynek segítenek szülei, akik az immár újjászületett Voldemort pálcájából jöttek elő szellemalakokként, a kis túlélő menekülőre fogja és Cedric-szellemnek megígérve visszaviszi a testét. Eljut a testig, majd az Invito varázsige segítségével magához hívja a zsupszkulcs-kupát és visszajutnak a Roxfort területére.
  4.    A Harry Potter és a Főnix Rendje című kötetben a történet felénél, Dumbledore megbűvöl egy üstöt, hogy Harry - akinek rémálma volt Mr Weasleyvel és egy kígyóval - és a Weasleyk eljuthassanak biztonságba a Grimmauld tér 12-be. Óvatosnak kellett lenniük, mivel Umbridge a Sötét Varázslatok Kivédése tanár bármelyik pillanatban rajtakaphatta őket. Mint az később kiderül Hermionénak köszönhetően, Umbridge tajtékzott a dühtől, mikor megtudta, hogy Harryék eltüntek az iskolából.
  5.    Ugyanebben a kötetben, Harry ismét használ egy zsupszkulcsot. Dumbledore készíti neki a Minisztérium egyik romba dőlt szobrának a fejéből. Ekkor az is kiderül, hogy tiltott dolog csak úgy zsupszkulcsot előállítani, mert veszélyes és mert a törvény bünteti. Az igazgató elküldi vele Harryt a saját irodájába.
  6.    A Harry Potter és a Halál Ereklyéi kötetben, véghez viszik a hét Potter akciót és ezáltal megszöktetik Harryt a Dursley házból mielőtt betöltené a 17. életévét. Az akció szerint minden Potter (az igazinak és az ál Pottereknek) egy-egy testőrt kap, akiknek el kell vinniük a megadott helyre, ahol mindenki egy zsupszkulcs segítségével eljuthat a végső pontig, az Odúba. Harry Hagriddal utazik a repülő motron és Tonks szüleinek a házába megy, ahol egy ezüstnyelű hajkefe zsupszkulcsot találnak. Ezáltal elsőként megérkeznek az Odúba. A többi zsupszkulcs: rozsdás olajoskanna (Ron és Tonks), szakadt tornacipő (Fred és Mr Weasley), rossz vállfa (Hermione és Kingsley), a többit nem ismerjük.

A honlap azért kapta ezt a találó nevet (Transportus), mert úgy mond a világhálón egy zsupszkulccsal a legkönnyebb eljutni valahova. A honlapon belül is rengeteg zsupszkulcsot találsz, amivel nagyon sok mindent elolvashatsz és megnézhetsz.

Transportus! - és már itt is vagy az egyik legjobb Harry Potter fansite-on!

Írta: Fawkes

~¤~ Vissza a Menübe! ~¤~

~¤~ Vissza a Főoldalra! ~¤~

 
Pottermore

http://static.tumblr.com/ge6lmez/zVclrffuc/tumblr_lrbdhqprj61qhjdd1o1_500.jpg

A Pottermore egy hivatalos website, melyet J.K. Rowling maga is szerkeszt. Egy interaktív kalandos úton végig járhatod az egész Harry Potter történetet, miközben sok-sok érdekességet és új információt olvashatsz J.K. Rowlingtól.  Számos játék és olvasnivaló vár rád. Az oldal 2012. április 14.-e óta működik, és azóta már rengeteg exklúzív információ látott napvilágot a Harry Potter világáról.

Ha még nem csatlakoztál volna, ne szalaszd el az alkalmat, mindenképp érdemes felnézned. Ezenkívül megtalálsz itt a Transportuson is egy külön Pottermore-os részt, ahol bizonyos részeket magyarul is elolvashatsz (bővítés alatt).


 
Navigation
http://25.media.tumblr.com/2e65a8b0050e4f06b3095dd33d15c295/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o10_250.gif
¤01¤ Bölcsek Köve
főoldal: napi friss hírek
http://25.media.tumblr.com/dcde5d83afb9aea5f686383d051f03c2/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o2_250.gif
¤02¤ Titkok Kamrája
archívum:
régebbi hírek
http://31.media.tumblr.com/aa72d35cc2fbe60895d039721cda3a76/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o6_250.gif
¤03¤ Azkabani Fogoly
menü: oldal alap dolgai
http://25.media.tumblr.com/8e08bb2cc82d8e51ef0136917a17b7a6/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o4_250.gif
¤04¤ Tűz Serlege
extrák: minden egyéb
http://25.media.tumblr.com/2249b195c716881c7d84315773a346c4/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o3_250.gif
¤05¤ Főnix Rendje
gallery: rengeteg képpel
http://31.media.tumblr.com/db2a0f66a7ad6b9582731fe27d7b47ac/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o5_250.gif
¤06¤ Félvér Herceg
merengő:
videók
http://31.media.tumblr.com/a47ffcee179477c4e558340a28449d46/tumblr_mq3o08Sqdp1raq635o8_250.gif
¤07¤ Halál Ereklyéi
invito: keresd a szerkesztőt
 
Chat

Szabályok:

¤ kultúráltan beszélj (panaszkodni is lehet kultúráltan!)
¤ ne írj más nevében!
¤ itt kérhetsz cserét!
¤ hírdethetsz is, de erre van egy külön hírdető könyv is itt! /Új!/
¤ legfontosabb: érezd jól magad!
¤
avatárok a chathez:

További avatárakhoz katt a fenti képekre!


http://25.media.tumblr.com/eaf6099909847949b065238f9f71230e/tumblr_mq3nluADWL1s61hnfo1_500.gif
 

 

 

 
 
 
Zsupszkulcsok

Szabályok:

 ¤ cseréért jelentkezz a chatben!
 ¤ én is kiraklak, te is kiraksz!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, szó nélkül leveszlek!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt!

21/7 hely szabad

Képre vár: devil-hunters.gp, jganthony.gp, jegvirag.gp,

 
Mágiaügyi Minisztérium

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Invito
Indulás: 2009-04-05
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt